[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Sora nézzétek át ezeket a híreket érdekes!:
http://www.hirado.hu/Hirek/2010/03/08/12/Az_oceani_holt_zonak_megzavarhatjak_az_okoszisztemakat.aspx

http://www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/bulvar/elsotetedett-a-varos-majd-hirtelen-fenyesseg-tamadt-290550

http://hvg.hu/velemeny/20100307_stumpf_fidesz_program

http://www.hg.hu/blog/8914-tengeren-uszo-szabadidokozpontok-a-maldiv-szigetek-megrendelesere

http://cseppek.hu/cikk/1688magyar-kortars-muvek-new-york-ban

http://www.brandtrend.hu/hir/3939/bovul_az_ozonenetwork.html

http://kitekinto.hu/kelet-azsia/2010/03/06/a_klimavaltozas_ujabb_aldozatai/

http://hungarian.cri.cn/261/2010/03/06/2s121694.htm

http://www.greenfo.hu/hirek/hirek_item.php?hir=23756

http://hetivalasz.hu/itthon/idojaras-jelentes-felorankent-27707/

http://forestpress.hu/jie_hu/index.php?option=com_content&task=view&id=17377&Itemid=1

(előző linkhez kapcsolódik a következő link)

http://www.mno.hu/portal/699097

http://termeszetvedo.network.hu/

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Mostanában feltűnt hogy egyre több embert foglalkoztat a klímaváltozás.
Vajon a saját bőrön tapasztalt változások, vagy a média által fölkapott téma fogta meg őket, hogy egyre többen egyre többet gondolnak erre.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Mostanában egyre több a tévéreklámban, hírben, lehet olvasni az energia takarékosságról.
Környezetvédelemről.
Vízről.
Klímaváltozásról.
Nagyobb hangot kapott az összes téma.
És úgy tűnik a családokat próbálják megérinteni.
Más is Így látja?
Vagy csak én figyelem túl sokat a Híreket.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

http://www.origo.hu/tudomany/20090916-kihalas-fenyegeti-a-mediterran-videk-emloseinek-egy-hatodat.html

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Idézet az oldalról:

A koppenhágai találkozó lesz a folyamat kritikus pontja. Ott dől majd el, hogy sikerül-e a kibocsátást közösen olyan szintre szorítanunk, hogy a globális felmelegedés 2°C alatt maradjon. A harcot ezért ezen a héten New Yorkban kell elkezdenünk.

A szakadék szélén
Az éghajlatváltozás gyorsabb, mint ahogy azt akár csak két éve is gondoltuk. Ha ipari tevékenységünket az eddig szokásos módon folytatjuk, az szinte biztosan magával hozza már ebben az évszázadban az éghajlatunk veszélyes, akár katasztrofális megváltozását. Ez a legfontosabb kihívás, ami a politikusok jelenlegi generációja előtt áll.
Bővebben:(http://nol.hu/kulfold/a_szakadek_szelen

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Valami megmozdult.

Idézek az oldalról:

"Szeptember 21-én este a világ 88 országában tartanak Flash Mobot: a magasba tartott mobilok a budapesti Hősök terén 18:12-kor fújnak ébresztőt a klímaváltozásra figyelmeztetve."

A többi elolvasható a : (http://www.fn.hu/zold/20090918/globalis_ebreszto_lesz_hetfon/
Nem tudom ennek lesz e eredménye.
Már nem ártana, mert egye nagyobb a baj.

Reggel azt halottam a rádióban hogy a földközi tenger térségében nő a veszélyeztetett fajok száma.
Őket is elérte a klíma változás

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Valami lesz Dániában.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Igen ez így van, de minden kezdet nehéz, és ezt már rég elkezdték, csak most már mindenkit megérint, és ha minden egyes ember úgy gondolkozik mint te, vagy én?
Csak nem lép, és nem csak otthon hanem a vezetők cégeknél, csak még jócskán megkötött kezekkel. Felsőbb vezetés, kapkodva hivatali rendszereken keresztül próbálja tuszkolni az új dolgok megváltozott körülmények miatt. Rengeteg termőföld ment tönkre ,rengeteg van veszélyben, gond jelentkezik mindenütt miközben mindenféle energia hordozó kimerülő-benn, az újabbakkal nem győzik helyettesíteni, amit tetéz a már megszűnőben lévő válság. A baj az hogy nem jól van az egész fölépítve, nincs sem egyen súlyban, sem az irányító kezekben akkora hatalom hogy egységesen, egyetemesen fel tudjon lépni, habár töretlen próbálkozásoknak egyre több eredménye van, fentről és lentről egyaránt. Ezért van az egyénnek nagy szerepe és a hitnek is ha naivnak tűnik akkor is.
Másképp a földnek nevezet bolygó egy olyan szemétkupaccá válna ami maga alá temetné az emberiséget, és megfojtana a mocsok mindannyiunkat, s velünk együtt az életet a bolygón.
De ez helyet van még remény a számunkra, hogy eljön egy újkor hajnalán az új hajnal kora.
Talán mikor az emberiség a Marsra teszi a lábát az első űrhajós által, talán akkor jönnek rá milyen törékeny az az élet ami a földön van.Ne jusson a föld a mars sorsára, ne legyen egy kopár homoksivatag.
Mert az élet az egy nagyszerű csoda, a Mars távlatából szembetűnőbb, kár lenne eltékozolni, sivárrá tenni a világot.
Vagy nem jol látom az egészet.

Válasz

Kabarcz Zoltán üzente 14 éve

Az én véleményem speciel az, hogy ha én magam otthon ülök és ésszerűen használom fel az energiát, a világét, másokét és akár a saját magamét is, az csak annyit jelent, mint csepp a tengerben. És ez kevés! Persze szerintem. Szükséges, de nem elégséges. A dolog sikere azon múlik, hogy hatással tudok-e lenni másokra is? Hogy össze tudok-e fogni másokkal is!
Különben úgy járok, mint a szelektív hulladékgyüjtéssel. Én külön-külön dugdosom át a tartály lukjain a dolgaimat, hogy aztán lássam, hogy a szállító egy kupacba űriti az egészet.
Baleknak lenni nem elég.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Mi a véleményetek az ésszerű energia felhasználásról, takarékoskodásról otthon.
A környezetnek is jót tesz de a zsebünk sem bánya.

Válasz

Sunóm Nagéla üzente 14 éve

ZoliK!

A feladást semmi félekéépen sem! ha már olvassák az is eredmény. Igaz, itt nem tudod ellenőrözni a látogatottságot, de ha már egy olvasó csak emiatt tér vissza (egy adott téma) akkor nem ment kárba a befektetett energia.
Minden bejövő információ nyomott hagy az agyban, de nem biztos, hogy azonnal tudatosul. Lehet, hogy az átalad vagy a többiek által leírt példák valamikor hasznos lesz valaki számára. Lehet, hogy valaki csak két hónap múlva esik ide be, akinek pont a Te szavaidra van szüksége.

Válasz

Kabarcz Zoltán üzente 14 éve

Semmi mást nem tehetünk, mint próbálkozunk tovább! Vagy feladjuk. Szerinted melyik utat válasszuk inkább?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Én próbálkozom csak nem akar, vagy nem mer senki igazán írni, vagy belemerülni a témába.

Válasz

Kabarcz Zoltán üzente 14 éve

Nemigen olvastátok el a gyenge kapcsolatok blogot, pedig a Barabási idézetek eléggé meghatároznak egy irányt, ami követhető lenne szerintem.
Én azt tenném, hogy egyre több emberrel fognék össze mindenféle témában, amiben most még kiszolgáltatottak vagyunk. Ám ha több kapcsolatunk van egymással, akkor csökken egy csomó területen a kiszolgáltatottságunk, és nőnek a lehetőségeink. Mind több területen válunk cselekvőképessé.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Te mit tennél?

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Lehet most ez túl szkeptikusan fog hangzani!
Én azért kezdtem el ezt a bogtémát mert először is Zoli engedélyezte keretet.
Másod sorban pedig van egy olyan fülem ami hal, haja a kollektív tudatot , vagy nevezhetjük istenek, vagy csak lökött vagyok.
Ordít bennem a vágy hogy tegyek valamit, nyissam fől mások szemét is, hogy ez így nem megy tovább, tudom nem vagyok egyedül, és egyre többen leszünk és meg változtathatjuk visszafordíthatjuk még idejében a környezetet ért károkat megmenthetjük az életet ezen a bolygón.
Felnevelhetem azzal a tudattal a gyermekeimet hogy nem nehezítem meg sorsukat vagy nem ítélem halálra őket.
-"A józan ész diktálta megnyilvánulás, tenni akarás, az elkerülhető katasztrófa elkerülése érdekében."-
-" Múltunkból eredően a jelent tudatosan alakítva a jövőt építjük."-
-"Az egyre nagyobb globális problémákkal küzdő föld lakossága szinte egy nemzeté forr össze, a problémák megoldása érdekében."-
Én így érzek, gondolkodom, és cselekszek, a lehetőségeim és korlátaim ellenére is.
Tegyetek ti is így.
Lépjetek tovább.
Én már nem akarok másokra várni hogy meglépjék helyettem azt amit nekem kell lépnem.
Úgy éreztem nem várhatok tovább, i már lépnünk kel a magunk és a jövőnk érdekében.
Én vigyázok a madárra de vigyázatok ti is,vigyázzunk mi együtt mindannyian ezen az élő bolygón, még legyen élő míg világ a világ.

Válasz

Kabarcz Zoltán üzente 14 éve

Van egy törvényszerűség, amit mindenki ismer, de mégis szeretünk figyelmen kívül hagyni: Ha a problémával foglalkozol, az energiát von el, és állandósítja a problémát. Ha a megoldással foglalkozol, az energiát ad, mozgósít.
Szerintem érthető a mai világunkban, a problémával foglalkozó, szkeptikus magatartás, az elhatárolódó, lemondó kommunikáció. Ettől még a törvényszerűség törvényszerűség marad.
A mi lehetőségünk, ha megváltoztatjuk az arányokat a kommunikációnkban. Kevesebbet foglalkozunk a problémával, és többet a megoldással. Ha nem lelombozzuk, hanem biztatjuk, inspiráljuk egymást.
Ha kinyilvánítjuk, és hangoztatjuk a hitünket: van kiút. Igenis van kiút. Nem kell megadnunk magunkat, nem kell föladnunk.
Én ebben hiszek.

Válasz

M Imre üzente 14 éve

Egyik gyártónak sem érdeke bevezetni a nem szénhidrogén származékkal hajtott járműveket, de ebben inkább a kőolajtermelő országok lobbija van igen erősen. Ők nagyon erősek és sok pénzük van :(
Az ólom nehézfém és, mint ilyen folyamatosan rakódik le a szervezetben és egyáltalán nem ürül ki, amíg el nem éri a már veszélyes hatást .. nehéz "eltávolítani" a nehézfémeket a májból és egyéb szervekből.
Magyarországon a járművekbe való üzemanyagok több, mint fele adó, ez igen magas érték, persze a termelési ár jóvalkisebb, de szállítási és tárolási költség azért van.
A bioetanol előállítása fajlagosan drága, a repce és a többi olaj általában átalakítást igényel és szintén nem olcsóbb, mint például a benzin. másrészt, ha az élelmiszereket veszik alapanyagnak - akár, ha külön is termesztik, akkor egy olyan hatás érvényesül, hogy hiány lesz és az emberi élelmiszerek ára is az égbe szökik. Az elektromos vagy hibrid hajtás az egyik jó jövőkép, illetve a hidrogén-üzemű motor. mindkettő fejlesztése és kivitelezése már folyamatos, igaz, még nem túl olcsó, hiszen, nem nagy tömegben gyártják ... de például egyes hibridek (benzik-elektromos) csak 1,2-1,5-szer drágábbak. Ez is haladás, igaz csak a luxus kategóriában, a Lexusnál van ez az csekély árkülönbözet.
Sajnos nem volt elég pénz a magyar találmányra, így végül el lett adva külföldre ... pedíg a prototípusokat úgy fejlesztette ki, hogy eladta a házát is! Ez ma Magyarország. van benne igazság, hogy nem vettük meg, hiszen reklámra nem lett volna pénz .. és hol van már a magyar járműgyártás, az Ikarus, a vonatgyártás ... sehol.
Bizakodásra ad okot, hogy Amerikában azért nem menő már a tanker :) mert megemelkedtek az adók, illetve az üzemanyag ára, így már nem olyan olcsó ilyenekkel utazni .. persze kevésbé szennyezik így a környezetet.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Halhassátok:A linkeknél:Vigyázz a madárra.-Bajban a világ:(http://www.youtube.com/watch?v=y0KTA-L2bcs

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Mit szólsz Imi, és kedves Naéglia, és K Zoli! Az ólmozott benzint még mindig nyomják Afrikában Indában meg még kitudja hány fejlődő országban.(Azért vonták be mert a gyermekek szellemi fejlődését nagymértékben csökkentette, és a csontok kóros elváltozását okozta és nyomokban minden élőszervezetben megjelent és károsította azt.)
Persze az is fejlődés hogy a nagy orosz és amerikai üzemanyag temetők kezdenek megszünni és mindenki kis-fogyasztásra törekszik, ha más nem a pénztárcája miatt. Mint írtad nem igazán érdeke az üzemanyag megszüntetése egykét érdekeltségnek. Mondjuk 300 Ft a benzin aminek a tényleges beszerzési ára70 - 80 Ft a többi mindenféle adó.
Már vannak gázzal egész olcsó,vagy drágább,- hibrid meghajtású, hidrogén vagy elektromos autók. A magyar elektromos autót kivitték Ausztriába, még 1800000 még megfizethető autó lett volna. No meg itt a bioetanol, meg bió benzin ami gyorsabban lebomló elvileg nem káros az ózonra, ja meg használt napraforgóolaj, meg repceolaj dízel helyet, kis adalékkal elmegy, de ezt azt hiszem nem tekinthetjük igazán környezet kímélőnek, főleg ha grafit az adalék..
Mint írtad a tartalékok fogyóban a kőolajból elvileg 10- 20 év.
A baj az hogy atomerőművek még mindig fosszilis tüzelőanyaggal mennek és a nehéz ipar is így vagy úgy használ szenet ráadásul rossz minőségűt nagyobb menyiségben a tartalékok azok elegendők addig míg fel nem használjuk a fontosabb érclelő helyek tartalékait vagyis akár 300 évig is elhúzódhat.
Ezen felül még a vulkánok, a természet is besegít. Az óceánok-ból ha eltünnek a zöldmoszatok algák, karolok, meg a növényzet ilyen mértékben csökken az esőerdők kapcsán, és egyéb helyek elsivatagosodásával. Itt van még az új jelenség, a medúzák mértéktelen elszaporodása az óceánokban, szinte holttá változtatja az újabb előfordulási helyeken az óceánokat.
Hát nem túl rózsás a helyzet és ez csak a kezdet.
Istenem mi lesz még eztán?

Válasz

M Imre üzente 14 éve

Igen Angi, minél többet, a tőlünk telhető legtöbbet kell megtenni ahhoz, hogy "holnap" mi és a gyerekeink is élhetőbb világban létezhessünk.

Válasz

Sunóm Nagéla üzente 14 éve

Egyetértek Imi!

Válasz

M Imre üzente 14 éve

Szia Zoli!

"A baj az hogy a társadalom kész rá, de a politika és a nemzetek fölötti vállatok nem."
Igen, erre gondolok én is, a példám tulképp ide tartozik. Hiszen megvannak a lehetőségek arra, hogy környzetbarátabb üzemianyagokat használjanak. Csak elmondanám, hogy egy járműgyártónál már rég kész van a következő 5-10 év újítása, csak marketing okból nemvezetik be ... minke, hiszen akkor a konkurencia újítására oly gyorsan nem tudnak reagálni. De eltértem a témától, ez már egészen más. Talán addig várnak, amíg kifogy a Föld kőolaj és födgáz készlete ...
Hiszen! Nem szorítja őket senki az ellenkezőjére, lobbik vannak, pénzek mozognak "ide-oda", tehát: csak a civil szerveződések vihetik előrébb a világunk sorsát ... hosszabb időbe telik, de (kénytelenek leszünk) megvárni.

Válasz

Kabarcz Zoltán üzente 14 éve

Azt nézem, hogy mindig az együttműködéssel jövök, meg az együttgondolkozással. Talán unalmas is már. Mondhatjátok, miért gondolom, hogy ez a megoldás.
És most csak annyit akarok hozzátenni, hogy az együttműködésnem egy megoldás, hanem az alap, amire a megoldásokat építeni kellene. Anélkül nincs megoldás.

Válasz

Sunóm Nagéla üzente 14 éve

Sz.Zoli!

Teljesen igazad van! Hozok fel egy példát. Kb a 60 évek óta tudják, hogy a freon roncsolja a Föld burkát! 40 év kellett hozzá, hogy végre betiltsák. De nehogy azt hidd, hogy eltűnt !!!! Még gyártanak terméket vele. Pl a légpárnáscipőben is az van! Tudod a profit érdeke fontosabb, mint 6 milliárd ember érdeke! És más néven ugyanúgy jelen van!

Válasz

Kabarcz Zoltán üzente 14 éve

Szia Zoli!
Azt írod: A baj az hogy a társadalom kész rá, de a politika és a nemzetek fölötti vállatok nem.
Ez egyrészt így van, másrészt pedig a társadalom sincs kész rá. Legfeljebb a tiltakozás, a reménykedés, de nem a cselekvés szintjén.
Szükség van az emberek közötti személyes kapcsolatokra, kommunikációra - mint ahogy mi is beszélgetünk egymással - ahelyett, hogy bezárkóznának egymás elől.
Az együttműködés, az együttgondolkodás, az egymásrafigyelés hitem szerint előrevihet. Ahogy minket is előrevitt. Nem? Ahelyett, ahogy vitatkoztunk kezdetben, mostanában elkezdtünk együtt gondolkozni! Bárcsak minél több ember hangját hallanánk!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nem föltétlen az üzemanyag a legnagyobb probléma.
Az ipari forradalom óta folyamatosan növekvő mértékben szennyezi az ipar a környezetünket ez mellet tönkre tettük a természet nagy részét, kiszorítjuk a természetet, beleavatkozunk, tönkre tesszük a vizek élővilágát, az esőerdőket, folyókat, hegyeket tüntetünk el. Nem tud a természet által önmagától regenerálódni a föld légköre, ha csak a természet ki nem iktat bennünket, vagy észhez nem térünk.
A baj az hogy a társadalom kész rá, de a politika és a nemzetek fölötti vállatok nem.
Nem tudom mit gondolnak kormányfők mikor olyan közös megegyezéseket írnak alá hogy 2050- re 50%-kal szorítják vissza a szennyező anyag kibocsátást. Ha akkorára nem válnak a kikötő városok ipar telepei vízalti városokká. A fejlődő országokat belekényszerítik a környezet pusztításába, a légszennyezésbe. Majd ha őket is közvetlen érinti akkór térnek észre?
Nem lesz akkor túl késő?
Még az én fiaim unokáinak az unokái sem fogják már azt a szép kék eget látni amit én sem látok már 87-óta, - csak festményeken.

Válasz

M Imre üzente 14 éve

Sok mindent lehet(ne) - nagyban - tenni, például a járművek "üzemanyaga" terén is. Már-már azt gondolom, hogy ehhez a változáshoz az kell, hogy kifogyjon a Föld teljes kőolaj és földgáz készlete ...

Válasz

Sunóm Nagéla üzente 14 éve

Sz.Zoli!

Ez tényleg jó...!
Elviekben minden hasznosítható, de figyelembe kell venni, hogy a ráfordított energia (nem pénz,hanem a ráfodítására fordított technika környezeti hatása---pl szénmonoxid...ecetera) nem károsítja e a környezetet. Rengeteg ötlet van az emberiség tarsolyában , ha ezeket mindet tudnánk hasznosítani, alig maradna szemét.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Régebbi hírek:Hollandiában kísérleteznek.
Már meglévő hulladék égető káros anyag kibocsátását úgy csökkentik hogy a szilárd szennyező anyag porát víz, szénpor és egyéb anyagok és módszerek segítségével, gipszet állítanak elő belőle.
A gázt pedig csövön egy hűtő rendszeren át, kertészeti üvegházakba engedve a növények levélen át történő anyagcsere, gázcsere segítségével hasznosítanak, tisztítanak meg.
Mijen jó:Haszonnal védik a természetet.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nagéliának!
Hulladék ha lebomlik, (biológiailag, - szerintem az jó, vagy jobb mint elégetni.
Tudom ez is égés csak ez lassabb, és nagy része a körforgásban marad, és végül az oxigén termelés az ami túlsúlyba lép, a gázok kibocsátásánál, számon véve a növényt ami hasznosítja a hulladékot.

Válasz

Sunóm Nagéla üzente 14 éve

Sz.Zoli!

Nemvok benne biztos, hogy valóban jó lenne......:(

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Régebbi hírek: Az lebomló műanyag csomagoló anyag, akár szerves trágya ként is hasznosítható lesz.

Válasz

Kabarcz Zoltán üzente 14 éve

Tökéletesen egyetértek. És azt gondolom, az is hozzátartozik, hogy odafigyelünk arra is, hogy mi minden igényünket elégíthetjük ki a szűk környezetünkön belül, és nem a reklámok hatására gyűjtünk össze minden kacatot, amit aztán ki kell dobnunk, hogy megint újat vegyünk.
Most hallottam, hogy egy közeli ismerősünk fillérekért kótyavetyélte el drágán megszerzett szuper tv-jét, laptopját, mobilját, stb, mert anyagilag bajba került. És az addig oly fontos kacatokról kiderült, hogy alig érnek valamit.

Válasz

Sunóm Nagéla üzente 14 éve

Zolik!

A gondtalan családi élethez hozzátartozik az egészséges környezet is. De nem csak a bicajjal és a szelektívgyűjtéssel járulunk hozzá, hanem ha pl nem cserélget az ember mobilt, tv-t, hűtőt évente többször. csak ha elavult, vagy kiszolgálta az életét. És ha erre kerül sor, akkor nem a szemétbe dbja vagy nem várja meg a lomtalanítást (elhordják), hanem közvetlenül átvevőheylre viszi.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Elnézést Zoli félre értetlek.
Most már értem a napi politikában történtek miatt nem mindegy hogy mit ír az ember, hm furcsa ez a demokrácia, meg szólás szabadság.
Lépniük kellet azt megértem, de mért toltak ki a többi Magyarral is.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Érvek az életért forradalma?Zoli.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Milyen forradalomról beszélsz, írsz.
Mért forradalom az hogyha megkérek mindenkit hogy tegyen annak érdekében hogy ne kihaljon az emberiség hanem benépesítsen más bolygókat, a világegyetemet. Nem kell tömörülni, egyénenként családonként, közösségek ként tenni kel magunknak a saját érdekünkben.
Ha mindenki csak a saját környezetében tesz a saját és gyerekei jövője érdekében az már majdnem nyert ügy.
Nem kell ahhoz forradalom hogy szelektíven gyűjtsük a hulladékot.
A sarki boltba elmehetünk bicajjal is. Ha csak akkor megyünk autóval mikor muszáj.
Ténylegesen tegyünk érte magunk és akkor azt mondhatjuk hogy én nap mint nap teszek érte, áldozok az időmből, boldogabbá tesz a tudat hogy a mérleg nem miattam billen tovább a rossz irányba.
Hál az istenek már vannak közösségek, községekben és sok más helyt ahol, tudatosan, meghirdetve, mennek erdőket kitakarítani a szeméttől. Az általános iskolák tanulói is szoktak hasonló munkát végezni más egyéb programmal egybekötve. Ezen kívül még számtalan lehetőség van hogy tegyünk az ügy érdekében.
Sorolhatnám de sorolhatjátok ti is.

Válasz

Kabarcz Zoltán üzente 14 éve

A tegnapi üzenetből kimaradt egy "nem" nyilvánvalóan: így hangzik helyesen: "én nem vagyok forradalmár, és ha az lennék is..."
bocs, de ezt a helyesbítést itt meg kellett tenni!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Új hírek: Az EU az Afrika északi részén a sivatagban napenergia segítségével akar elektromos áramot termelni. Az összes elektromos energia 20-25% fedezné, tervek szerint 2014-15 körül már az elektromos energia egy részét.
Szintén Afrikában, Egyiptomban a partokon nagy jó széndioxid megkötésére alkalmas, és az átlagosnál több oxigén kibocsátású fákat telepít egy Japán megszállott környezet barát ember. Sajnos a fafajtára nem emlékszem. Majd utána nézek, vagy ha ti az sem bánom.
Saját pénzének egy részéből, meg felajánlásokból tevékenykedik.
Munkahelyeket teremt. Áltat tenyésztést fejleszti.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Nagyon köszönöm a segítségedet.
Köszönöm a mondandóm érthetőbbé, és ösztönzőbbé tételét.
Minden olvasónak !
Olvassák többször figyelmesen, több van a szavak mögött mint hogy azt egy olvasásra lejönne tejesen.
Biztos akad hozzáfűzni valója mindenkinek, fűzze hozzá bátran.

Válasz

Kabarcz Zoltán üzente 14 éve

Nyilvánvaló igazságokat fogalmazol meg. Persze. Meg kellene mentenünk a földet. A kipusztulóban lévő állatokat, a növényeket, meg kellene állítanunk a fizikai és mentális betegségek terjedését, a szegénységet, az emberi értékeket, a művészetet, Velencét, Magyarországot, a Hazát... És meg is lehetne, persze... " Ha így állnánk mindannyian a problémához, akkor biztos lenne a siker" - írod.
De nem így állunk. Van egy bökkenő! Átengedtük életünk gyakorlatilag minden területének irányítását. A dolog úgy néz ki, hogy állunk a pálya szélén, esetleg drukkolunk, vagy szidjuk a csapatot, az edzőt, a bírót, az időjárást, a szélvizonyokat, a fű minőségét, a nap járását, de még mindig nem akaródzik fölvenni a stoplis cipőt és beszállni a játékba!
Azt reméljük, hogy vannak, akik teszik a dolgukat, és értünk teszik. Ha ebben hiszel, akkor szerintem hiszel a husvéti nyusziban is.
ÉS persze, hogy nem hiszünk ebben. Tudjuk mind, hogy badarság, senki sem képviseli a te érdekedet, az enyémet sem! CSak akkor azt nem értem, miért nem mozdulunk végre? Mire alapozzuk a reménykedést?
Ébresztő! Ébresztő! Ébresztő! Azt csinálnak velünk, amit csak akarnak, ha hagyjuk.
Én vagyok forradalmár, és ha az lennék is, bukásra lennék ítélve. Nem támadni akarok, hanem építeni. Fölépíteni az emberek kapcsolatait. Hogy oda tudjunk figyelni egymásra. Hogy meghalljuk egymás hangját. Hogy szólni merjünk! Egymáshoz! Ne a pusztába kiáltsunk, hanem egymást ismerjük meg.
Tanuljunk meg újra gondolkodni, a magunk fejével, érezni a magunk szívével, és cselekedni a saját kezünkkel!
Szeretnék együttműködni, és társakat keresek ehhez. És szerintem te is társakat keresel, és hiszem, hogy mások is társakat keresnek.
Hát itt vagyunk...

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Képet nem tudtam beilleszteni elnézést. K Zoli segítségedet kérem.
A plakátot szeretem volna ide helyezni.

Válasz