Kabarcz Zoltán üzente 14 éve

valóban: aki mer, az nyer.
Van aki azt játssza: minden rendben van. És nem tesz semmit. Mint a viccbeli ember, aki kiesik a toronyház legfelső ablakán, és ahogy zuhan lefelé, minden emeletnél ezt mondogatja: eddig minden rendben. Eddig minden rendben. Eddig minden rendben...

Válasz

Rékási Ildikó üzente 14 éve

Zoli! Igazad van, mert amit az ember akar, azt vagy nagyon akarja, mégha ezzel néhány "sérülést" is összeszed, vagy megalkuszik magával! Ez csak döntés kérdése. Azt gondolom, hogy mindenben van kockázat, hiszen "aki mer, az nyer!" - tartja a mondás, és valóban ez így igaz!

Válasz

Mikó Berky Jánosné Gizella üzente 14 éve

Ani! Te is olyan pozitiv vagy mint Zoltán,örülök,hogy ilyen emberek vagytok és ,hogy a segítségemre siettetek.Köszi Gizus

Válasz

Mikó Berky Jánosné Gizella üzente 14 éve

Igen,egész jól alakul.Köszönöm a segítséget.Gizus

Válasz

Marsi Attila üzente 14 éve

A Blog kapcsán írt kommentem egy újabb 'blogban' ITT: Világ-Színpad címmel... (...kissé talán "kiterjesztendő" ezáltal a 'témát...') Mert kiterjesztendő... és kiterjszthető.

Válasz

Pálvölgyiné Halász Anna Ani üzente 14 éve

Zoli! Neked teljesen igazad van! Valójában ez nem álarc, hanem az öröm kifejezése, ami nem téveszthető össze! Belülről örülni, más mint álarcban örülni. Amit irsz azzal én is egyet értek, sőt jól is esik minden embernek a dícséret akár hány éves, mert inspirálja a további életében, én arról az emberről alkottam véleményt aki csak ugy mond Önelégült!. A te irásod inkább egy pozitiv ember hozzállása az élet nehézségéhez. Igen ezt irtam Gizellának, is, hogy saját magunk is tudunk magunkon segiteni. Örültem a válaszodnak, és legyél olyan amilyen vagy, és jól érzed a börödben magad!
Ha mind ezt jókedvből csinálod, és nem "mondvacsinált" arc néz vissza rád, és vidáman fogod fel azt ami körülötted zajlik, de ezt őszintén is gondolod, akkor már sinen is vagy!
Örültem, hogy reagáltál a levelemre és tudtunk egy pár sorral előrébb jutni!
További szép napot Neked!
Szió! Ani.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ani azért ha megfelejtkezel a tüköröl és, ha megdicsérnek akkor a te szíved18 vagy annyi amennyi.

Válasz

Pálvölgyiné Halász Anna Ani üzente 14 éve

Andrea! Lehet, hogy Ő igy is érzi, és nem veszi észre, hogy valami nem stimmel, mert valójában Ő nem Ő. Ezt csak ugy lehet vele megértetni, ha valaki kinyítja a szemét, és megmutatja, azt, hogy valójában ki is Ő. Elmondani Neki mi az amit fel sem fedezett még Magában, és valóságban teljesen más ember, csak Ő ilyen szeretne lenni. Hát igen ilyen emberek is vannak, de ha finoman állunk a dologhoz, és nem támadjuk le Őket, talán előjön belőle az igazi Ő. Bocsi, hogy beleszóltam, akinek nem inge ne vegye magára, senkit nem szerettem volna megbántani! Van akinek tök jó, hogy ilyennek képzeli Magát, hát.....az már az Ő gondja!
Sziasztok! Ani.

Válasz

füzi andrea üzente 14 éve

A legszörnyűbb álarcviselők,akik a tükörbe nézvén elégedetten nyugtázzák a látványt:Igen,ez az én valódi arcom!

Válasz

Pálvölgyiné Halász Anna Ani üzente 14 éve

Ahogy Zoltán irja a múlté a fáradt arc, fel a fejjel menni fog, ha akarod. Minden nap előrébb visz egy picit, és már nem volt hiábavaló felkelni. Gizus, ha valami sem sikerül akkor próbáljad meg azt gondolni, biztosan oka volt, hogy ez nem jött össze, ki tudja miről jó? és haladjál tovább. Nem érdemes rágodni dolgokon, és meglátod sikerrel fogsz járni. Ha kell vedd fel a legklasszabb ruhádat, tegyél ugy ahogy neked jó, és már sokat javitottál Magadon!
Én drukkolok Neked! SIKERÜLNI FOG!!!!!! Szió! Ani.

Válasz

Kabarcz Zoltán üzente 14 éve

Akkor a meggyötört, fáradt arc a multé?

Válasz

Mikó Berky Jánosné Gizella üzente 14 éve

Zoltán! Igazad van,én a 3. csoportba szeretnék tartozni remélem,hogy jó úton haladok.Gizus

Válasz

Mikó Berky Jánosné Gizella üzente 14 éve

Ani! Köszi,hogy segítesz felrázni sok jót irtál le.Gizus

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Mostanság ha belenézek egy kissé elhízott harmincast látok és mosolyogva mondom hogy teveled mi lett az évek sulyokban rakódtak le é de azé még fain csávó.
Meglepő de lélekben 18 évesnek érzem magam csak a tükör az a piszok nem azt mutat i. Ez van. Egyébként haver.

Válasz

Kabarcz Zoltán üzente 14 éve

Kedves Gizi!
Sok ma a sok probléma miatt meggyötört arc. Tudom, hogy nem vigasztal, de nem vagy egyedül.
A kérdés inkább az, hogy mit kezdünk ezzel.
Vannak (1), akik panaszkodnak, sopánkodnak, és így ürülnek ki érzelmileg. Sajnos ennek az a következménye, hogy ez a szokás állandósul, és keserűvé tesz, ráadásul az érzelmi teheket más vállára teszi.
Mások (2) bezárkóznak, kifelé álarcot viselnek, és befelé "dolgoznak" Ennek a következménye többek között a pszichoszomatikus betegségek. (Bizonyos szakértők szerint minden betegség pszichoszomatikus)
És vannak olyanok (3) akik megoldásokat keresnek, és ehhez társakat. Akik megosztják a fájdalmukat, bánatukat, problémáikat, de nem csupán azért, hogy együttérzést arassanak, hanem hogy öszefogjanak valakivel, valakikkel, hogy jóra forduljon az életük. És ezeknek az embereknek rendre kisüt a nap.
Szerintem te efelé tettél egy lépést.
Gyere tovább!

Válasz

Pálvölgyiné Halász Anna Ani üzente 14 éve

Gizella! Bocsi, hogy szólok, de ha Te is egy meggyötört arcot szeretnél látni, akkor azt is látsz, ha nem akkor biztosan nem azt látod. Ha mindenki a problémáját összegyüjti, bizony sok meggyötört arc lenne, de a helyzete nem fog megváltozni. Igen is túl kell lépni dolgokon amit meg tudunk oldani azt igyekszünk megoldani, amit nem azzal úgy sem tudunk mit tenni akkor sem, ha kiül az arcunkra. Azt mondják, hogy a "szem a lélek tükre" a testé az arc. Én is és mások is birkóznak dolgokkal, mindenkinek a sajátja a legnehezebb. Itt megint Édesanyám szólását szeretném idézni, hogy mindenki vitte a keresztjét, és panaszkodott milyen nehéz, ekkor Jézus úgy döntött, hogy mindenki tegye egy kupacba a keresztjét, és utána mikor ezt megtették, akkor mindenki válogassa ki amelyiket szivesebben cipelné. Mit gondolsz mi lett a vége? az, hogy mindenki a sajátját vette fel, és vitte tovább. Hát erről beszélek, hogy sajnos mindenkinek meg vannak a maga gondjai, de próbáljuk meg egy kicsit úgy felfogni, hogy talán sikerül ezen változtatni,(persze amin lehet). Itt nem álarcot váltunk, hanem a saját arcunkat adjuk, és megteszünk mindent, hogy másképpen legyen.
Gizella, hidd el, hogy mindenki saját maga tudja a legjobban megoldani a problémáit, kis segitséget kérhet, de a fő az hogy hidd el, hogy tudsz változtatni a sorsodon, és semmiféle álarc nem kell hozzá, csak a saját elszántságod! Ha jól értettem a mondatodat, ha másra gondoltál bocsi, akkor vissza az egész, és nem szóltam semmit!
Minden jót kivánok, és sok sikert! Ani.

Válasz

Mikó Berky Jánosné Gizella üzente 14 éve

Jelenleg a sok probléma miatt egy meggyötört,fáradt arcot látok.

Válasz

Pálvölgyiné Halász Anna Ani üzente 14 éve

Sziasztok! Örömmel vettem, hogy nem bántottam meg senkit! Köszönöm azt is hogy befogadtatok a közösségbe, bár nincs túl sok időm, de azért egy-egy téma erejéig bekukkantok a klubba!
További kellemes hetet kívánok minden kedves klubtársamnak!
Ani.

Válasz

Sztojka Veronika üzente 14 éve

De örülök Ani annak amit irtál. Én is ezt próbálom a fiamnak ecsetelni, hogy nem kell mindnkinek mindenképpen megmondani az igazságot. Vannak kegyes hazugságok is, amikor megóvunk valakit a megbántottságtól. Pl. ha kedves ismerősömnek éppen nem áll jól a frizurája, nem mondom neki " hú de rosszul nézel ki". Ezzel még jobban elrobthatom a napját, ha már addig is nem volt rossz- azért hanyagolta el magát. Nem is dicserem, nem teszek megjegyzést. A tiszta igazság néha dúrvaságnak, nyers modornak latható. Ez még nem is álarc.

Válasz

Kabarcz Zoltán üzente 14 éve

Kedves Ani!
üdvözlünk a klubban.
Szerintem is a sokszínűség hasznos. Az élet sokszinű. (Még a köd se szürke.)

Válasz

Pálvölgyiné Halász Anna Ani üzente 14 éve

Nagyon érdekes téma ez, mert sok oldalról lehet megközeliteni, ki innen, ki onnan próbálja ezt megmagyarázni. Én azt hiszen amellé teszem le a voksomat, hogy jó az öszinteség még akkor is ha megharagszanak érte, de akkor amikor valakit megbántanák, azért teszek kivételt. Jó példa erre, hogy van egy idős 80 éves barátnőm aki nagyon szeret kézimunkázni, de mivel már nem lát jól nem igazán szépen dolgozik, hát neki "sajnos " azt mondom, hogy nagyon szép csináljad, csak, mert ezzel is inspirálom Őt, és nem hagyja el magát. Ez is egyfajta álarc amit akkor felöltöttem, de azt mondta Édesanyám amig élt, hogy vannak kegyes hazugságok, hát én ezeket igy fogom fel. Aki már ennyi időt megért annak mindent szabad, hisz nem tudhatjuk meddig lesz még közöttünk. Lehet, hogy rosszat irtam, de én mindig próbálok jó kapcsolatot kialakitani az emberekkel, és nem felszines kapcsolatot, hanem ami belülről jön. Ha tükörről beszélünk én szivesen vállalom az arcomat, mert azt hiszem, hogy nem veszem fel az álarcot még "farsang" idején sem pedig akkor megengedett! No, én ennyit szerettem volna hozzá füzni a témához, Bocsi, ha valakit megbántottam volna! Mindenki legyen Őn maga, és adja Őn magát, abból semmi rossz nem származik, és mindig tudjuk mikor mit kell tenni.
Figyelem a hozzászólásokat és ezekből is meritek Ti is tegyétek ezt! Sok ember sok igazságot tud irni. További szép napot mindenkinek! Ani.

Válasz

Kalamár Hajnalka üzente 14 éve

Szia Marika! Te aztán tudod, hogy mit jelent azt, hogy "kelj fel és járj!". Nagy harcosnak ismerlek és örülök, hogy újra jársz. Az se baj, ha közben úgy érzed, hogy még csak járni tanulsz. Tudod: egyik lépés a másik után....

Válasz

Kalamár Hajnalka üzente 14 éve

Kedves, Drága B. Péter!
Gyakrabban kéne írjál. Szükség van Rád! Nekem speciel hiányzol. Nem a "fényezett" B.P, hanem a lábadozó ember, aki a megtörtségében, lábadozásában szépült meg.

Válasz

Kalamár Hajnalka üzente 14 éve

Kedves Sz. Zoli!
Köszönöm azt, amit leírtál. Biztos vagyok abban, hogy sokan elolvasták és erőt kaptak tőled. Mert az egyszerű és őszinte soraid a győzelemről és a bátorságról szólnak. Tudom, hogy sok embernek bíztatást jelentenek soraid. És Te bármikor képes vagy, egy újabb győzelemre!!! Ott, ahol, még vannak megharcolni valók. Egyik lépés a másik után.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

tudtad, hogy ha valaki meg meri tenni az első lépést, akkor a többiek bátorságot kapnak, és követik? köszönöm ezt a bizonyságot mert az ilyenfajta őszinteség meg menthet másokat. elgondolkodhat. és köszönöm a bátorságodat. marika

Válasz

Balogh Péter üzente 14 éve

kb. 1 évvel ezelőtt kezdődött. mikor éveken keresztül szerettem volna, hogy a számomra oly kedves és fontos személy tükrében lássak egy nekem kedvező képet, hogy mikor ez folyamatos torzultsággal látszott kétségbe estem. akkor kezdtem kutatni, hogy ilyen vagyok, amilyennek látszom - közben a külső szemlélők mást reflektáltak felém -, vagy a tükör görbe. látszom-e egyáltalán, vagy csak délibáb vagyok? félemetes időszakon vagyok túl. most lábadozok. le kell még zárni a szarkofágot, az eddig görgetett követ az út szélén lehet hagyni. nem marad más, csak az őszinteség, magammal, másokkal. az nem csal hosszú távon. tükröz, vetít, mutat hűen.

Válasz

Sztojka Veronika üzente 14 éve

Gratulalok Zoli, hogy letudtad dobni magaról a maszkot, és szintvallottál magadnak. Igen, nem másoknak kell elsősorben megfelelnünk, hanem saját magunkkal tudjunk szembenézni. Hát igen, felismerted,hogy másoknak is van takarnivalójuk, maszk mögé bújva kritizálnak engem, vagy téged, hogy az ővék maradjon elrejtve. De a saját hibáimat csak én tudom legyözni, én vagyok a felelős értük. Nem bújhatok egy másik maszk mögő, amivel hibáztatok másokat tetteimért, de nem próbálok változtatni rajta. Egyszerre nem tehetek le minden maszkot. Túl átlátszó leszek. Túl sok lesz a támadható felület?

Válasz

Kabarcz Zoltán üzente 14 éve

Igen azt hiszem, hogy ez a megszabadulás első számú módja: őszinteség. Előzör önmagamhoz, és azt vállaljam mások - nem feltétlenül mindenki - előtt. Amiben nem vagyok őszinte, marad a maszk. Kösz, Zoli

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Talán Jézus volt az egyedüli maszk nélküli ember.
Az ember túl gyáva, magam is hogy teljességében nyíltan őszintén éljek.
Mindenkinek vannak titkai, vagy dolgai, amit nem akar vagy nem tud megosztani a körülötte élőkkel.
Én abban a szerencsés helyzetben vagyok hogy nem kell túl sok maszkot viselnem, de azért egy két maszk nem árt, a többit döntsétek el ti.
Az előítéletek, -ez van, mások véleménye, úgy gyógyultam ki a az alkoholizmusból hogy először magamnak vallottam be, másoknak nem kellet mer tudták, pedig én azt hittem hogy nem. Mentségeket gyártottam, pedig nem volt, beteg lettem mert hagytam hogy az legyek.
Szégyelltem magam ez miatt nagyon, tudtam mindent tudnak rólam az emberek, még húztak is vele, aztán meg azzal hogy mért nem iszom, aztán rájöttem nekik is volt mit takargatni. Ők csak velem takarták saját magukat.
Rájöttem a szégyellni valóm az megvan de csak kevés ember az aki előtt igazán szégyellnem kell magam.
Mert nekik több a szégyellni valójuk.
Azok mutogattak rám akik annyi ideje ittak már mint amilyen idős vagyok, meg olyanok akik semmivel sem különböztek tőlem, csak annyival hogy én bevalottam magamnak, másoknak hogy ez van és be is tudtam fejezni.

Válasz

Sztojka Veronika üzente 14 éve

Maszkok nélkül élni-nagyon fontos lenne. Igaza van Hajnalkának, hogy amit adok azt várhatom vissza. Fontos, hogy mi emberek őszinték legyünk egymáshoz, és akkor várhatjuk az őszinte megnyilvanulásokat. az sem baj, hogy mit gondolnak rólam. Ilyen vagyok én, fogadjanak el ilyennek. Ha maszkot teszek, mi lesz ha egyszer leeseik a maszk. Nagy szégyen lenne, ha megismernék igazi voltomat? Valószinü aki maszkot visel van takarnivalója, vagy legalábbis ő úgy gondolja. Fogadjuk el magunkat olyannak amilyenek vagyunk, vagy ha nem tetszünk magunknak munkálkodjunk rajta, hogy változzunk meg- jobbá lenni- őszintén.

Válasz

Kalamár Hajnalka üzente 14 éve

Igyekszem maszkok nélkül élni. Megtapasztaltam, hogy ha én őszinte vagyok, akkor van esélyem arra, hogy akivel beszélek, az is őszinte. Adok-kapok játék. És miközben igyekszem maszkok nélkül élni, természetesen egyre jobban érzékelem a (még?) meglévő maszkjaimat. Olvastam sok helyen, hogy ezeket az állarcokat az apró kis hazugságainkkal tartjuk fenn. Ez azt jelenti, hogy ha elkezdem gyakorolni az igazat mondást, akkor lefoszlanak az állarcok. De mi van, ha meglátják, hogy ki vagyok én? Hogy kövérebb vagyok, szegényebb vagyok, alacsonyabb vagyok...stb. Mi van, ha kiderül, hogy ÉN ki vagyok?! Egyáltalán megéri nekem, hogy levegyem az állarcot?

Válasz

Kabarcz Zoltán üzente 14 éve

Ildikó! Szerinted amit kaphatunk,ha nyitunk: nem éri meg a kockázatot? Én úgy gondolom, hogy olyan ez, mint amikor a tüskés ágak között nagyszemű szedret találsz. Tuti, hogy szerzel néhány karcolást, de a gyümölcs többnyire megéri. Ha magadnak nem is, de leszeded azért, aki fontos neked. Leszeded a kedvesed, leszeded a gyerekeid miatt, nekik. Nem mondhatunk le minden gyümölcsről néhány karcolás miatt! Mit gondolsz?

Válasz

Rékási Ildikó üzente 14 éve

Szia Zoli!

Olvastam a témát, amit felvetettél, elgondolkodtam. Valóban igazad van, hiszen valamilyen szinten maszkot hordunk! Valóban nagy kérdés, hogy a tükörbe nézve az ember fia/lánya mit is lát! Azt gondolom, hogy már annyira hozzászoktunk a különböző maszkhoz, nem is tudjuk melyik az igazi arcunk. Pedig az ember legalább magához legyen őszinte! Az a baj, ha kinyílunk valakinek, akkor kicsit tartani kell attól. hogy visszaélnek a bizalmunkkal, így a maszk mindent eltakar. Kompromisszumot kötünk saját magunkkal! Ildikó

Válasz