Család: Bio Bacardi

Szeretettel köszöntelek a családi együttműködés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz Szívesen látunk. Ahhoz, hogy jobban megismerj minket, csatlakoznod szükséges a közösséghez, de ha nem tetszik, amit nyújtunk, bármikor ki is léphetsz. Örülünk, ha regisztrálsz. Bíztatunk, próbáld meg!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 358 fő
  • Képek - 206 db
  • Videók - 7 db
  • Blogbejegyzések - 111 db
  • Fórumtémák - 48 db
  • Linkek - 29 db

Üdvözlettel,

családi együttműködés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a családi együttműködés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz Szívesen látunk. Ahhoz, hogy jobban megismerj minket, csatlakoznod szükséges a közösséghez, de ha nem tetszik, amit nyújtunk, bármikor ki is léphetsz. Örülünk, ha regisztrálsz. Bíztatunk, próbáld meg!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 358 fő
  • Képek - 206 db
  • Videók - 7 db
  • Blogbejegyzések - 111 db
  • Fórumtémák - 48 db
  • Linkek - 29 db

Üdvözlettel,

családi együttműködés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a családi együttműködés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz Szívesen látunk. Ahhoz, hogy jobban megismerj minket, csatlakoznod szükséges a közösséghez, de ha nem tetszik, amit nyújtunk, bármikor ki is léphetsz. Örülünk, ha regisztrálsz. Bíztatunk, próbáld meg!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 358 fő
  • Képek - 206 db
  • Videók - 7 db
  • Blogbejegyzések - 111 db
  • Fórumtémák - 48 db
  • Linkek - 29 db

Üdvözlettel,

családi együttműködés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a családi együttműködés közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz Szívesen látunk. Ahhoz, hogy jobban megismerj minket, csatlakoznod szükséges a közösséghez, de ha nem tetszik, amit nyújtunk, bármikor ki is léphetsz. Örülünk, ha regisztrálsz. Bíztatunk, próbáld meg!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 358 fő
  • Képek - 206 db
  • Videók - 7 db
  • Blogbejegyzések - 111 db
  • Fórumtémák - 48 db
  • Linkek - 29 db

Üdvözlettel,

családi együttműködés vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

network.hu

Egyik bevásárlóközpontban történt vizitemkor, valamikor a teafű és a sajt keresgélése között, áthaladtam egy kisebb részlegen. Melankolikus mivoltamból eredendően nem tudtam nem észre venni, hogy ezen a soron valahogy össze-vissza vannak az áruk. Volt itt paradicsom szósz, liszt, uborka, tészta, keksz, stb. Felnéztem a polcok fölé, és észre vettem a kék táblát melyen fehér, öblös betűkkel ez állt: BIO TERMÉKEK. Hmm... Az agyam egyből elkezdett pörögni: Bio, bio, keres, keres, keres, zöld, zöldség, legelő, tej, tehén, túró, túrórudi, fincsi, termesztés, egészséges, reklám, drága, drága, Schobert Norbi, aerobik, fitness, fit, Béres Alexandra, és így tovább… Vajon másoknak is ezek ugranak be a „bio” szóról? Na jó, merem állítani, hogy a legtöbb embernél a túrórudi kimarad. Nem éppen bio, de annál finomabb.

            A bio szó manapság annyira elterjedt szó lett, mint 10 éve a „wellness.” Ha egy szálloda alkalmazott egy masszőrt és egy kozmetikust, máris kikiáltották Wellness Szállodának. Erre persze minden tehetősebb ember, mintha csak az élete függne tőle, Supermant is megszégyenítő sebességgel megragadta a telefont és máris szobát foglaltatott egy wellness hétvégére. Ezzel természetesen semmi gond nincs, hiszen pár nap a barátnőkkel egy ilyen helyen meglehetősen szórakoztató és pihentető, sőt abszolút nem árthat a testnek, ha koncentráltan törődnek vele. A bio étel definíciója az átlag tudatban kimerül abban, hogy nem tartalmaz tartósítószert és, hogy természetes anyagokból készül. Számomra kellemes meglepetés, hogy mennyi ember rá tud kattanni az egészséges életmódra csupán, mert az berobbant a köztudatba. Talán hosszú idő óta ez a leginkább követendő divat! Ha már az USA évente több mint 110 milliárd dollárt költ el gyorséttermekben, akkor igenis engem feldob az, ha ezeket az étlapokat kénytelenek kiegészíteni jó pár fajta salátával és úgymond, normális étellel. Igenis feldob az, amikor azt hallom, hogy egyre több iskola száműzi a kóla és csoki automatákat a kantinokból, és a menzán bevezetik a helyes és egészséges étkeztetést. És igenis nagyon örülök annak, amikor egy ismerősömnél reggelizve házitejből készítik a forrócsokit, és nem előre csomagolt szalámit készítenek ki a szendvicshez. Ha már egy gyerek évi átlag 10,000 reklámot lát a tévében, tetszik, hogy több az egészséges életmódról szóló bejátszás, mint a csábító, csalogató csoki csodákat majszolgató gyerekek étrendjének illusztrálása.

            Azt hiszem a legjobban mégiscsak azt tudom értékelni, amikor világcégek mutatnak példát a bio fogalom keretein belül. Talán meglepő, de az egyik ilyen említésre méltó cég a Bacardi Ltd. A világ leghíresebb és egyik legfejlettebb rum gyártó cége igencsak ügyel arra, hogy a gyártás megfelelő, természetes körülmények között történjen. És ez nem azt jelenti, hogy lenyírják a füvet, ha megnő és kitépik a gazt amikor az elszaporodik. Illetve, nem csak ezt. Amióta Don Facundo Bacardi megalapította a céget Kubában 1862-ben, és kikísérletezte a ma ismert egyik legminőségibb rumot, a gyártás magában foglalja a csak természetes alapanyagok szükségességét és az erre történő szigorú odafigyelést. Castro nyomorgatása miatt a vállalat átkerült a Bahamákra, ahol a mai napig a Bacardi család tulajdonában működik. Annak érdekében, hogy ténylegesen minőségi alkoholt állítsanak elő, a Bacardi gyár több ezer hektáron terül el, és több száz alkalmazott ellenőrzi a gyártási folyamatot a melasz erjesztésétől a palackozásig. A gyárat 100 kilométeres övezetben elkerülik az autópályák, főutak, vonatsínek; sőt, még benzinkutakat sem engedtek a közelben telepíteni, arra hivatkozva, hogy ha egy csepp benzin lecseppen a töltőpisztolyból a földre, az lehet, hogy csak 100 év alatt, de igenis beszivárog a talajvízbe, ami eljuthat a Bacardi rumhoz. Ez vegyileg kimutatható, és természetesen nem tesz túl jót a szervezetnek. Ezért a Bacardi pénzt és energiát nem kímélve, felvásárolta és kitiltotta az ilyen cégeket a környékről. Ez ám a tiszta rum!

             

 

Címkék: bio bacardi rum egészség

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Tóth Zoltán üzente 14 éve

Nagyra értékelem, hogy vannak cégek akik pénzt időt energiát fordítanak a minőségre, a természeteség megörzésére. Ritka ez a mai világban, hol az azonnali profit a minden. Érdemes nekünk is pénzt időt energiát befektetni hogy "tiszta" dolgokhozz jussunk hozzá. Érdemes ez ügyben is összefognunk, segítenünk egymást. A Bacardi elkötelezettsége a minőséghez abszolut követendő.

Válasz

Sztojka Veronika üzente 14 éve

Sziasztok! Veronka vagyok Erdélyből.
Mit is mondhatnék a bio termékekről még? Én úgy látom itt nem csak a termékekről van szó, hanem az élet valódiságának megőrzése, a hagyományok ápolása, megbecsülni a nagymama főztjének az "izét". Mi emberek is legyünk igazak egymáshoz. Sok mü dolog vesz körül, de lássuk meg a szépet, és az értéket. Bio- természetes. legyünk hát mi is természetesek és őszinték egymáshoz. Egy alkalommal falusi almát ajánlottam az ismerőseimnek, és elutasitották, mert " pince szagú". Most pedig háborgunk az E-k ellen.?Lehet, hogy nem váltok ki rokonszenvet ezzel a kijelentésemmel, de néha az az érzésem hogy megérdemeljük a sorsunkat. Mi emberek idéztük elő a sok non bio terméket. Jó hogy már a levegő is szennyezett, de legalább ne tegyünk rá egy lapáttal( permettel). Használjunk falun termelt zöldséget, gyümölcsöt ami legalább nem "gén"kezelt.

Válasz

Kalamár Hajnalka üzente 14 éve

Figyeljetek! Kezd az a benyomásom lenni, hogy csupa szakember értekezik, mint egy konferencián. könyörgöm, legyünk inkább emberek, akik gyarlók, kedvesek, akik most élnek, ebben az akármilyen világban, és adnak egymásnak ötletet, tanácsot és elismerést. Néha talán ölelést is!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Hogy a hozásszólókhoz is szóljak, írjak és a blog kiötlőjéhez is.
Hozzá szólásom sajátságossága azért lesz mert árultam és termeltem is hasonlót.
A termékeken ha sok az E illetve más betűből való hozzávaló, de ezt inkább a kémia, biokémíjában jártas szintetikus szakemberekre hagynám.- Ez az ami soha nem lesz bio.
No de haladjunk tovább bio-nak nevezzük azt amit nem permetezünk, permetezés helyet a természet, és az élővilág fegyvereivel védjük a növényt a kórokozók és kártevők ellen, állati és növényi eredetű trágyát használunk.
De nem ezek az igazi bió termékek.
Az igaziak azok amiket az ara a növényre jellemző éghajlaton termesztenek, a vetés illetve kiültetéstől a betakarításig mellőzik a környezet szennyezést, a lehető legtöbb mindent újrahasznosítanak.

Válasz

Marozsán Zsuzsa üzente 14 éve

Ez tényleg különleges, amit a Bacardi cég folytat a gyártás során. Bár én nem sok rumot fogyasztok, mégis örülök, mert odafigyel arra, hogy a legjobbat csinálja, amit csak lehet, és ebből a szempontból, mindegy hogy az rum vagy bármi más. Biztos vagyok benne, hogy vannak még cégek, akik ennyire odafigyelnek, hogy a legjobbat állítsák elő. És tényleg észre kell vennünk ezeket, és lássuk meg a jó dolgokat, sőt hívjuk fel a figyelmet rájuk, mert a sok rossz között elvesznek a jó hírek, pedig sokkal fontosabbak. Valahol hallottam, hogy az emberek a rossz híreket sokkal több embernek adják tovább, mint a jókat. Csinálhatnánk mi ezt másképp!

Válasz

Kabarcz Zoltán üzente 14 éve

Hahó! Hadd keressek szövetségeseket! Rebeka írt valamit valami jó dologról, ami lehetne rossz, mint a többi, de nem az. Meg tudjuk még hallani a jót? Vagy tényleg csak a negatív hír a hír?
Szóval: ha valakinek az jött le az írásból, mint nekem, kérem, jelentkezzen!
(Vagy ha én vagyok a helikopter, és esetleg pszichiáter van a társaságban, kérem elküldeni a szükséges teszteket az e-mail címemre!)

Válasz

Földi Barbara üzente 14 éve

ÁFSZ oldalán találtam:
6112 Bionövény-termesztő
A bionövény-termesztő környezetbarát technológiák és anyagok felhasználásával különböző zöldség-, és gyümölcsféléket termeszt, figyelembevéve a gazdasági, éghajlati, talajtani, növénybiológiai és termesztéstechnológiai szempontokat. Elvégzi a talajművelési, vetési/palántázási/ültetési, növényápolási, betakarítási, értékesítés-előkészítési (pl. szárítás, osztályozás, stb.), tárolási és szükség szerint a tartósítási feladatokat.
A különböző munkák jellege, összetettsége és nehézsége nagymértékben függ a növénykultúrától, a művelendő terület nagyságától és a gépesítés színvonalától. A telepítési és betakarítási munkák (pl. ládák cipelése) komoly és huzamos erőkifejtést igényelnek, mely megköveteli a jó kondíciót. Emellett lényeges szempont az is, hogy a szakember megfelelő kézügyességgel és kitartással rendelkezzen a finomabb munkafázisokhoz (pl. palántázás, osztályozás, metszés, oltás, stb.).
Többnyire szabadban, szélsőségesen változó időjárási viszonyok között dolgozik, de vannak munkafázisok, esetleg komplett technológiák, melyek üvegházban, fóliasátorban végzendők, pl. palántanevelés. A parcellák kijelöléséhez, a metszéshez fontos a jó térlátás, a termények osztályozásához a jó látásélesség és a színlátás. Nem szabad idegenkedni a nedves, nyirkos, poros, esetleg piszkos munkától. A kampánymunkák alkalmával fontos a csapatmunka, de általában az önálló munkavégzés a jellemző.
Munkaidejének nagy részét állva tölti, de sokszor kell hajlott, görnyedő testtartásban is dolgoznia (pl. metszés, kacsozás, palántázás, telepítés, stb.). A termesztéstechnológia egyes fázisai kampányjellegűek (betakarítás, metszés), a munkaidő ilyenkor jócskán meghaladhatja az átlagost. A különböző zöldségkultúrák változatos termesztéstechnológiája, eltérő élettana és kórtana mind olyan tényezők, melyek jó megfigyelőkészséget, felelősségérzetet és gondosságot feltételeznek.
Feladatai:
· a termesztendő növények fajtájának és mennyiségének, a termesztési eljárásoknak a meghatározása
· vetőmag, palánta, facsemete, trágya és más szükséges anyagok vásárlása, föld- és munkagépek bérlése vagy vásárlása
· talaj-előkészítés, vetés, növényápolás, növényvédelem, trágyázás, öntözés, betakarítás
· a termény tisztítása, válogatása, feldolgozása, tárolása, aszalványok, szárítmányok, sűrítmények készítése
· a termények és készítmények elszállítása, értékesítése
· a gazdasági épületek, gépek és berendezések karbantartása

Válasz

Kabarcz Zoltán üzente 14 éve

Kedves Kati! Azt gondolom, sok igazság van abban, amit írsz. Valóban sok hamissság, hazugság, átejtés tapasztalható sokfelé. szinte átszövi a mindennapjainkat. De igenis vannak igazi dolgok, jó kezdeményezések és hagyományok is. Az életet lehet élhetően élni. Mi is erre törekszünk, és erre bíztatunk ezeken az oldalakon is. Észrevesszük a rosszat, de észre kell vennünk a jót is! El kell tudjuk választani az ocsút a búzától.
És hadd üdvözöljelek első hozzászólásod alkalmából, és üdvözöljelek mindannyiunk nevében!
Érezd magad itthon!

Válasz

Lőrincz Istvánné Kati üzente 14 éve

Bio slogen nekem már régen hamis.Ma már minden csak üzlet. Hol vannak már a régi jó izek.Már semmi sem az igazi. Szerintem nem létezhet bio termék, hiszen már a levegő is szenyezett.Mesterkélt állitás az egész.Mérgeznek Én méregtelenitek, talán így tovább élek. Kati

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu